sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Volleyball

Kerron tässä nyt mun lentisurasta täällä ja jos ei tiedä sääntöjä tai muuten vaan kiinnosta laji niin kannattaa heti skippaa. Pelasin täällä siis lentopalloa, mitä oon Suomessakin pelannut jo reilu kymmenen vuotta. Noin puoltoista kuukautta sitten kun tulin tänne torstaina, niin lauantaina oli jo ekat reenit ja maanantaina peli (en tosin saanut vielä pelata kun ei ollu jotkut luvat kunnossa). Reenit oli normaalisti joka päivä heti koulun jälkeen, ellei sitten ollut peliä. Meillä oli ehkä kahdesti vapaapäivä reeneistä ja pelistä ja silloinkin oli erikoispäiviä jolloin oli illalla jotain koulun ohjelmaa. Välillä oli myös lauantai aamusin reenit.

Kaikilla seniori lentispelaajilla on tämmönen ja fudispelaajilla kans (paitsi pallo tietysti eri) ja muilla on sukunimi mutta mulla tais olla liian vaikee :D

Pelitapa täällä on vähän erilainen ja muitakin eroja näkyy. Ensinnäkin pallo on erilainen ja en koko aikana mitä täällä pelasin, koskaan tottunut siihen täysin. Kukaan ei ole koko aikaa kentällä tai pelaa koko kenttäkierrosta, paitsi yksi yleispelaaja saattaa olla koko kierroksen jos se on hyvä nostamaan. Mutta yleensä meidän joukkueessa keskarin korvasi aina normaalisti libero, mutta siinäkin oli se poikkeus että libero syötti toisen keskarin puolesta. Yleispelaajille ja hakkurille oli omat takakenttäpelaajat ja vaihtoja tehtiin koko ajan eikä niissä tuntunut olevan mitään määrärajaa. Pallo myös sai osua kattoon, kunhan se putosi omalle puolelle ja oli vielä kosketuksia jäljellä. Täällä myös jos joku hyökkäsi kolmesta metristä niin passi pistettiin aina 4 ja puoleen metriin ja jos se tuli lähemmäksi niin kukaan ei yleensä uskaltanu lyödä. Joka paikalle oli myös omat numerot tai värit millaista passia haluaa. Esim kun halusin keskelle passin piti huutaa 1 tai 2 ja nää oli vielä ihan normit mutta laitoihin oli 5 ja 9 ja en oikeen tajunnu että mistä noi tulee ja kolmen metrin hyökkäyksiin oli joka paikalle omat värit, blue red ja white, enkä vieläkää muista mikä on mikä joten huusin vaan jotain epämäärästä jos sieltä pääsin joskus hyökkäämään.


Pelipäivät oli kanssa erilaisia täällä. Aina kun oli kotipeli, niin koululla piti olla kello 4 vaikka meidän peli alkoi vasta 18.30. Sitä ennen oli kuitenkin nuorempien luokkien peli ja meidän piti olla kannustamassa niitä. Vieraspeleihin lähtö taas riippui luonnollisesti siitä, missä peli oli mutta sinne saatiin aina subit syötäväksi. Peleihin lämmittely eroaa täällä tosi paljon. Ensiksi oli ehkä kolme minuuttia aikaa molempien joukkueiden samaan aikaan pallotella, mutta sen jälkeen oli molemmilla joukkueilla kaksi 3 minuutin lämmittely jaksoa kentällä, jolloin toinen joukkue oli sivussa tekemässä jotain omaa tai katsomassa toisten lämmittelyä. Sitten vielä aina USAn kansallislaulu ja sitten sen jälkeen pelin alkaessa kenttäpelaajat kuulutettiin ja käytiin kättelemässä tuomarit sekä vastapuolen valmentaja ja mentiin kentän keskelle omien joukkuelaisten kanssa. Itse peli sitten meni aika normaalisti ilman mitään näitä "epänormaaliuksia".
National anthem



Meijän joukkueen taso täällä ei ollut mikään ihmeellinen, mutta silti oli kiva pelata, enkä olis halunnut että kausi loppuu näin nopeesti. Tottakai välillä ärsytti esim joskus tuntu että jos peli menee huonosti niin ketään ei kiinnostanut edes yrittää, eikä kukaan yrittänyt innostaa muita peliin. Välillä myös valmentajat otti tosi paljon hermoon, koska niiltä tuli joskus ihme kommentteja ja ne oli tosi vihasia jotenkin jos meillä meni huonosti. Yleisesti ottaen ne oli kumminkin tosi kivoja ja oli meille tavallaan "kaverimaisia". Mut otettiin tosi hyvin mukaan joukkueeseen ja vaikka pääsin heti alotuskuusikkoon ja en ollut melkeen koskaan vaihdossa, niin ei kukaan ollu mulle mitenkään katkera että oisin ottanu jonkun paikan, vaikka näin vois käydä ja on jonkun tilanteessa käynytkin.


Mun suomalaista turnaushiustaidetta. Oli joku mummo kuulemma pysäyttäny jossain kaupassa ja kehunu kuin hienot hiukset haha :D
Meidän viimeinen "normipeli" oli jo viime viikon keskiviikkona jolloin meillä oli myös senior night. Ennen peliä meidät siis kuulutettiin ja saatiin kukkia ja ilmapalloja ja nuoremmat pelaajat ostivat jokainen yhdelle pelaajalle jonkun lahjan. Kaikki seniorit teki senior posterit eli semmonen iso pahvi mihin pistettiin kuvia itsestä, kavereista ja mistä vaan keksi. Saatiin myös kehystetty kuva joka on ehkä A4 kokonen, missä itse kukin on jossain pelitilanteessa, esimerkiksi mun omassa kuvassa oon syöttämässä. Pelin jälkeen saatiin vielä kakkua ja sitten sarjakausi oli siinä.



Seuraavalla viikolla siitä, eli tällä viikolla meillä oli regionals. Kysyin mun hostsiskolta mitä se meinaa ja se selitti mutta en oikeen tajunnu :D Jotain että eka saman kokoluokan koulut pelaa vastakkain ja se joka voittaa nousee johonkin toiseen luokkaan ja näin edespäin. Voitettiin maanantaina eka peli, mikä oli vissiin näille aika iso juttu ja pääsin jopa uutisiin! Ihan kunnolla tai silleen että se uutismies sano mun nimen pariin kertaan ja siinä näytettiin kun lyön haha hyvä minä :D Se linkki ei kuitenkaan toimi Suomessa, joten en nyt laita sitä tähänkään :( Maanantain voitto kuitenkin tarkotti sitä että meillä oli tiistainakin peli. Valitettavasti hävittiin se ja vielä tosi tiukasti, koska peli meni kolmanteen erään ja hävittiin kahdella pisteellä ja meillä oli eräpallokin. Ite pelasin kyllä aikalailla mun parasta peliäni joten silleen ei haittaa lopettaa kautta tommoseen peliin! Sitten seuraavana päivänä kun menin political issues tunnille niin meidän ope joka oli ollut katsomassa siellä niin sanoi mulle kun astuin luokkaan että "there comes the finnish assassin" sit olin vaa sillee et hehhehe jooo ku en tienny mitä tarkottaa assassin, sitte katoin illalla google kääntäjästä, että se meinaa salamurhaajaa... No ehkä sille on joku toinen merkitys täällä mutta se vielä sano pariinkin otteeseen että se vaan kannusti ja huus mulle :D Mutta oli todellakin tosi hyvää peliä iteltä ja varsinki koko joukkueelta! Tässäpähän sain kokea tän jenkkilentopallon ja harmi että loppu näin lyhyeen.

Nyt on sitte kaikki valmiina koriskauteen, mikä alkaa maanantaina! Ei mitään tietoa, miten sitä pelataan mutta mikäs siinä ei haittaa :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti