perjantai 16. marraskuuta 2012

differences

Oon huomannut muista blogeista missä on kirjotettu eroavaisuuksista Suomeen, että täällä mun paikassa ei tosiaan mene noin joten en sano että kerron tässä suomen ja amerikan eroja vaan suomen ja tän mun paikan eroja (on tässä tottakai mukana jotain mikä on kaikkialla jenkeissä)

-Opettajia pitää kutsua mr. tai mrs. Musta toi on jotenkin tosi outoa ja epäluonnollista niin tyylii viittaan yleensä vaa enkä sano nimeltä niitä mut nyt oon kyllä jo vähän alkanu tottumaan tohon.

-Koulukirjat on semmosia 1000 sivusia tiiliskiviä ja niitä on ihan kauhee kanniskella tunneille, onneks suurimmassa osassa aineessa ei niitä edes ole tai sitten ei yleensä tarvi ottaa sitä kirjaa ees mukaan.

-Kaikki käyttää reppuja (just noitten kirjojen takia) eikä niitä saa viedä luokkaan.

-Testejä/quizeja on joka viikko. Musta toi ei oo hirveen tehokasta, koska näitten pitää opiskella siihen kokeeseen ehkä yks monisteellinen asiaa ja välillä sitä monistetta saa käyttää siinä kokeessa ja mulle toi lähinnä aiheuttaa asenteen että ei se oo tärkee kun tommonen pikkujuttu vaan (silti koulumenestykseni täällä on ihan hyvää ja opiskelen ei huolta xd)

-Tuolit on kiinni pyödissä ja kukaan ei istu vierekkäin ja ne on ihan perättäin eli oma selkänoja on kiinni takana istuvan pulpetissä. Säälin vaan sitä joka saa aina mun hiukset pulpetilleensa

-Ravintolassa on juomissa aina refill eli saa juoda niin paljon ku haluaa. Oon jo tottunu tohon ja aina juonu ekan lasillisen ennen ku ruoka tulee!

-Koulun fudispelit on oikeesti tosi iso juttu! Joka perjantai tosi monet oppilaat meni kannustamaan omaa joukkuetta ja meillä oli aina väri teemä eli orange out tai black out jolloin pukeudutaan siis pelkästään oranssiin tai mustaan yms. Meidän kausi kyllä valitettavasti loppu viime lauantaina kun hävittiin neljännesfinaaleissa (tai mikä se nimi nyt onkaan) ja siihen jäi meidän pelit.

-Ihmiset yleisesti on ihan supermukavia!! En tajuu miksei suomalaisetki voi olla tämmösiä. Joku jota et tunne saattaa vaan tulla jutteleen ja esittelemään ittensä ja muuta mitä ei oottais suomessa tapahtuvan.

-Koulussa oppilailla ei oo mitään omaa vastuuta mistään. Kaikki mitä teet koulussa merkkaa arvosanaan eli ei olla silleen niin ku suomessa että jos haluat menestyy koulussa ja oppia niin teet läksyt ja jos et tee ni se on oma asias. Täällä myös on ohjeet että millä puolella käytävää kävellä :D Kun oon jotain suomalaisesta lukiosta kertonu hostsiskolle niin se sano ainakin että meijän lukio muistuttaa ihan gollegea ja että täällä näitä kohdellaan kui jotain lapsia koulussa. Tää on vähän niinku suomen yläaste.

-KAIKKEEN laitetaan peanut butteria!! en oikeen tykkää siitä ainakaan vielä mut oon jo tottumassa siihen :D

-Kaikilla on joku viis autoa ja yks niistä on semmonen jäätävän kokonen pick up truck

-Ihmiset ei tiedä mikä on spotify! Oon jo yrittäny kertoo siitä ihmisille koska ite henkilökohtasesti en selviäis täällä ilman

-Koulupäivät on joka päivä samanlaisia, 7 eri ainetta joka päivä ja samassa järjestyksessä

-Autolla ajetaan kaikkialle, eikä koskaan tartte kävellä! Jos vaikka joku aamu hostsisko kenen kyydillä yleensä meen kouluun on kipee ja hostvanhemmat on jo lähteny töihin ni mulle on sovittu kyyti että joku tulee hakemaan mut eikä mun tarvi ite ees huolehtia siitä. Varmaan pisin mitä oon täällä kävelly niin oli kerran kun liikkatunnilla mentiin ulos kävelemään 20 minuutiks ja Chicagossa kun pyörittiin. En itseasiassa oo ton lisäks paljoo kävelly täällä mihinkään.

-Koulurakennuksesta ei saa poistua kesken päivää ellei ole lupaa siihen vanhemmalta yms ja jos kesken tunnin kävelee käytävillä niin pitää olla hall pass esim siis jos pitää käydä vessassa tai jossain. En oo kyllä oikeen vielä tajunnu tota koska en oo ite ainakaan tarvinnu sitä vielä mihinkään.

-Jos ei ole omaa autoa tai kyytiä kouluun, käytetään perusamerikkalaista keltasta koulubussia. Eka ne oli musta niin siistejä ja halusin ite vaa päästä sen kyytii mut me mennään aine peleihin koulubusseilla ja nopeesti huomasin et ei oo mitään herkkuu niillä matkustaminen koska niissä on jotenkin tosi huono jousitus joten en pysty hengittään siellä xd ja ne penkkirivit on tosi lähekkäin eli polvet on edellisessä penkissä kiinni.

-Joka aamu koulupäivän alussa kaikki nousee seisomaan, pistää käden sydämen kohalle ja kääntyy amerikan lippua kohti ja sanoo tämän.

-Koulussa on kaikissa aineissa meneillään aina joku ihme projekti eikä me koskaan oikeestaan kunnolla "opiskella"

-Yleisesti joidenkin ihmisten mielipiteet eroaa tosi paljon täällä mun mielipiteistä tai semmosista mielipiteistä mitä yleensä suomessa ihmiset ajattelee esim kun on puhe jostain yhteiskunnallisista asioista kuten kuolemantuomiot ja aseen kantamiset julkisilla paikoilla.

-Kaikki on halpaa!

Tässä nyt oli muutamia mitä muistan ja suurin osa liittyy kouluun koska ei vaan ole tullut mieleen mitään muuta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti